Εκοιμήθη ο Ηγούμενος της Μονής Λογγοβάρδας Πάρου π. Χρυσόστομος Πήχος

Η Εκκλησία της Ελλάδος, η Ελλάδα ολόκληρη, η ιδιαίτερη πατρίδα του η Ήπειρος, η Πάρος, το νησί της ασκήσεώς του και τα χιλιάδες πνευματικά του παιδιά, πενθούν για την απώλεια του Γέροντος Χρυσοστόμου Πήχου, Ηγούμενου της Ιεράς Μονής Λογγοβάρδας Πάρου.

Πριν λίγη ώρα εκοιμήθη ο Ηγούμενος του «Αγίου Όρους» των Κυκλάδων (λόγω άβατου των γυναικών), Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος Πήχος, ύστερα από πολυήμερη μάχη με τον κορωνοϊό στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική πνευματική φυσιογνωμία της Ορθόδοξης Εκκλησίας, που ξαναέδωσε ζωή σε ένα από τα σημαντικότερα Μοναστήρια των Κυκλάδων, την Ιερά Μονή Λογγοβάρδας Πάρου, μαζί με τη συνοδεία του.

Χαρακτηριζόταν από τη σεμνότητα και την ταπεινότητά του, την ασκητικότητα του βίου, παρά τα πολλά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε επί χρόνια.

Υπήρξε πνευματικό τέκνο του μακαριστού Μητροπολίτη Φλωρίνης π. Αυγουστίνου Καντιώτη, ο οποίος και τον χειροτόνησε, αλλά και τον απέστειλε στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Πάρο, προκειμένου να «αναστήσει» τον πνευματικό φάρο των Κυκλάδων, την Μονή της Λογγοβάρδας, καθώς πληρούσε απόλυτα τα αυστηρά πνευματικά κριτήρια του διορατικού Δεσπότη.

Κήρυττε το λόγο του Θεού με πύρινο αυστηρό θεολογικό λόγο, συνεπής και σταθερός, αλλά συνάμα τόσο στοργικός και συμπονετικός στα χιλιάδες πνευματικά παιδιά του.

Είναι σίγουρο πως το όνομά του έχει γραφτεί με χρυσά γράμματα στη βίβλο των διακόνων του Κυρίου και εκ δεξιών Αυτού θα πρεσβεύει πλέον για όλους εμάς από ψηλά.

Να έχουμε την ευχή του.

Η νεκρώσιμος ακολουθία θα ψαλεί στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Εκατονταπυλιανής Πάρου το Σάββατο 11/9 και ώρα 12:30 μμ, ενώ η ταφή θα γίνει στο Κοιμητήριο της Ιεράς Μονής Λογγοβάρδας.

Φωτογραφίες από την Ιερά Μονή Λογγοβάρδας την οποία επαναλειτούργησε ο μακαριστός Γέροντας Χρυσόστομος:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *